Wednesday, March 17, 2010

petang yg gelap...

asip2 budak kecik je yg tulis, aaa skg aku plak yg tulis lm blog ni... budak kecik dok diam2 ye jgn nakal2... nk tulis ape ek, sbenanye xdepe sgt nk cite ng korang... sbb aku pnt sgt2 tiap2 hari balik dgn byk keje skolah,,,...tp hakikatnye almost 3yers aku x skolah..kui3 cne ade keje skolah ek? sbenanye sem ni aku mmg busy giler, tp x gile..emmm tp aku still ade ms nk luangkn sket kt org2 tesayang. 1st skali org aku cari msti mama aku dlu, kalo ade pape mslh die la penenang aku (anak manje kot)...love u ma.. bebalik pd sem ni..agak busy, aku dilantik jd Tok Ketue Final Year Project bebudak manufcturing. penat 1 kpale nk jage negeri Engine Menuf uitmpp, nseb baek aku ade kwn2 yg byk jd kaki tgn aku..betambah2 la kaki tgn aku jd Octopus nt.. walaupn x shebat mane, tp aku still rase bgge dgn ape yg aku skrang sbb uitm di malaysia ni siket sgt bebudak2 Manufac... nseb bek x pupus... 1 hari tu, lectrer aku cik sikin enaunce nk bg mild steel plate n rod tuk pojek ktorang. aku pon rase mls la nk p amek, tp tepakse jgk sbb dh xde ms nk siapkn projek machine tools ni... 1 plate 250x250x25 (mm), nmpak kecik kn? tapi besi padu tu brat gile... teputus urat kentot aku angkat.. 10kg > kot... ~_~ huh. x smpai kt moto aku paking lg, plate tu dh tlepas dr tgn aku... ape lg, trus membelah pgelangan tgn aku.. rase cuak pon ade. paniK!!! naseb bek jaket aku pakai lgn pjg jd guard aku. luke siket je tp panjang, darah x brenti kuar.. aku tggu doktor peribadi aku smpai, tp lupe plak die duk jauh.. xtaula die igt aku x...isk3 smpai skg parut stil ade... tgn aku dh x cantik daaaa ~_~ aku ade wokshop malam rabu ng kamis, tiap2 mlm maen ng mesin je keje aku.. skg gune EDM Electrode Discharge Machine tuk cut mild steel gune spark electric. cut aluminium pon bleh jgk.. nk gune tu kne pakai coding dlu...susahssss.... silap seting nt mesin besar tu jd robot cm transformer.. susah senang ke tp aku nak blajar jgk walau x wajib, spy nt aku ade certifcte n skill,,, bukan saje2 tulis ats resume tuk aply keje nt, tp hakikat skill yg berkualiti ada pada student uitm dihatiKU.. sem ni aku rase heppy sbb stiap sem result aku makin naek III.## stelah melalui zaman kegelapan dlu... aku blajar dr ksilapan lalu, dn alhamdulillah ade feedbck yg +ve.. sem ni aku nak dpt dekan, doakn aku yer kwn2 sume... sbearnye segan nk tulis byk2 ag, sbb aku kn pemalu siket...siket jela... byk ag aku nk share ng korang, next story sila2lah sape nk folow,,,sume dialu2kn... masuk2 lah blog ni, wat mcm rumah sdiri yek n_n c u later...

1 comment:

SweetCouple said...

mstila by ingt...cne nk p,jauh la...
ckit mse agi, bila kt da dkat, i'll always be there for u no matter what happen...i promise...